Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Terug naar overzicht

Forensische GGz anno 2016 - Vivienne de Vogel spreekt

    De Forensische Zorgspecialisten

19-02-2016

Op vrijdag 22 april 2016 vindt in de Rode Hoed in Amsterdam het jaarsymposium 'Forensische GGz Anno 2016 - de stand van zaken' plaats.

De forensische psychiatrie en psychologie zijn voortdurend in ontwikkeling. Via wetenschappelijke publicaties, richtlijnen, beleidsstukken en intercollegiaal overleg komt er onophoudelijk nieuwe informatie beschikbaar. Daarnaast speelt de nauwe relatie met het – steeds veranderende – recht een belangrijke rol. Dit alles maakt de forensische GGz niet alleen boeiend en dynamisch, het heeft ook grote invloed op denken en doen van de betrokken professionals.

Maar het blijft wel steeds weer een uitdaging om te bepalen wat echt relevant is voor de dagelijkse praktijk. Toch is het essentieel om serieus up to date te blijven, teneinde bijvoorbeeld een onvrijwillige interventie op de juiste, actuele vakinhoudelijke gronden in te zetten.

Het doel van dit Jaarsymposium Forensische GGz is dan ook om wetenschappers en clinici via een bondig dagprogramma op de hoogte te brengen van de voor de dagelijkse praktijk meest relevante ontwikkelingen. Onder voorzitterschap van prof. dr. Gerben Meynen bespreekt een keur aan deskundigen de nieuwste inzichten op een aantal centrale terreinen in forensisch onderzoek. Hierbij zullen zowel de pathofysiologie, als ook de diagnostiek en de interventies uitgebreid aan de orde komen.

Tijdens dit symporsium zal Vivienne de Vogel, hoofd afdeling Onderzoek van De Forensische Zorgspecialisten, ook spreken over risicotaxatie.

Meer informatie? Klik hier.

Nieuws

Soortgelijke berichten