Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Terug naar overzicht

De Waag start anonieme hulplijn om (verder) huiselijk geweld te voorkomen

28-04-2020

Wereldwijd leiden de coronamaatregelen tot een toename van huiselijk geweld. Stress over behoud van werk, zorgen om financiën maar vaak ook toename van middelengebruik leiden tot spanningen in de thuissituatie. En dat terwijl de mogelijkheden om even afstand van elkaar te nemen beperkter zijn. De Waag wil in deze tijd graag haar steentje bijdragen door vanaf dinsdag 28 april 2020 tijdens werkdagen van 15.00 uur tot 17.00 uur een telefonische hulplijn te openen.  

Met deze hulplijn bieden wij kosteloos en vrijblijvend ondersteuning aan mensen die zich agressief gedragen of dreigen te gaan gedragen in de thuissituatie. Wij proberen hen te ondersteunen door te luisteren en tips te geven over hoe zij zich kunnen beheersen en welke veiligheidsmaatregelen zij kunnen toepassen. Mensen kunnen anoniem contact met ons opnemen.

Wanneer je in jouw omgeving mensen kent die baat kunnen hebben bij deze hulplijn, attendeer hen dan op onze hulplijn, te bereiken via het nummer: 030-850 71 12

De hulplijn kan zo vaak als nodig, vrijblijvend, gratis en anoniem gebeld worden op werkdagen tussen 15.00-17.00 uur.

Anonieme hulplijn Huiselijk Geweld stopt per 22 september 2020
De Waag was in april een anonieme hulplijn gestart om (verder) huiselijk geweld te voorkomen. Nu de situatie enigszins genormaliseerd is, stopt de Waag met deze hulplijn. Onderzocht wordt of een landelijke initiatief door een samenwerking met andere forensische poliklinieken aan te gaan tot de mogelijkheden behoort.