Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Terug naar overzicht

Topzorg erkend

    Jeugd

23-10-2017

Het zorgprogramma Topzorg van de Waag is erkend. De Erkenningscommissie Justitiële Interventies heeft het programma als ‘goed onderbouwd’ beoordeeld op 27 september 2017. Topzorg is door de Waag in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie ontwikkeld voor high-risk jongvolwassenen die steeds terugvallen in strafbaar gedrag.

In eerste instantie was het programma vooral gericht op jongeren die in ieder geval vermogensdelicten plegen. Inmiddels is de doelgroep uitgebreid naar jongeren die overwegend (zware) geweldsdelicten plegen. Het doel van Topzorg is om jongeren te begeleiden naar een delictvrij leven. De behandeling is ontwikkeld op basis van de meest recente wetenschappelijke inzichten. Het programma wordt onder andere gebruikt bij de aanpak van de Top-600 in Amsterdam en de Top-400 in Rotterdam en Den Haag; de zwaarste categorie jonge delinquenten.

Larissa Hoogsteder, hoofd behandelzaken Jeugd en Jongvolwassenen van de Waag, is erg blij met de erkenning. Ze bedankt de Topzorgteams op de verschillende Waag-vestigingen voor hun werk bij de procesevaluatie die nodig was voor de erkenning. Dankzij deze gezamenlijke inspanning is het programma nu erkend voor de komende vijf jaar!

Nieuws

Soortgelijke berichten