Terug naar overzicht

Simone Dust geportretteerd in het boek “Gevoel is explosief materiaal”

    Publicaties

18-01-2017

Simone Dust, behandelaar van de Waag Amsterdam, is een van de geportretteerden in het boek “Gevoel is explosief materiaal” dat op 12 januari 2017 werd gepresenteerd. Het is geschreven voor professionals die te maken hebben met jonge veelplegers. Het boek is gemaakt in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Aanleiding was een congres in 2014 waarin Erik Jonkman aandacht besteedde aan jeugdige veelplegers en hun worsteling te stoppen met hun criminele carrière.

Erik Jonkman heeft jarenlange ervaring met ambulante behandeling van deze jongens. Zijn praktijkverhalen en zijn werkwijze worden in dit boek verteld. Het boek bevat ook een aantal geschreven portretten. Naast portretten van een veelpleger, een politieman, een Top X regisseur en een jeugdmaatschappelijk werker, is er ook een portret van Simone Dust, behandelaar bij de Waag.

Uit het boek blijkt dat de behandeling van jonge veelplegers langdurig en intensief is. De behandeling vraagt om veel begeleiding (meestal in combinatie met straf) om hen te bewegen het criminele pad te verlaten en een andere toekomst op te bouwen. Simone Dust zegt in het boek over haar aanpak onder andere: ‘Ik leg altijd uit: “Behandelen is niet iets dat ik doe en jij ondergaat, maar het is samenwerken. We gaan hier uitkomen, als we samenwerken. Het gaat alleen maar werken als jij echt het idee hebt dat het om jou gaat, over jouw leven.” Dat is geen truc, daar geloof ik oprecht in. En volgens mij is dat wel de truc.’

Het boek is gratis te downloaden via www.rijksoverheid.nl en www.dsp-groep.nl

Nieuws

Soortgelijke berichten