Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Cliënten en familie

Wat kun je verwachten bij de Waag?

Ben je een jonge cliënt (12 t/m 23 jaar)?

Als je bij de Waag in behandeling gaat, ben je meestal in de problemen gekomen door je gedrag. Misschien heb je moeite met luisteren, of ben je snel boos of gebruik je drugs. Tijdens de behandeling werk je daaraan met een behandelaar. Samen zoeken jullie naar een nieuwe aanpak. 

Lees meer

Ben je een volwassen cliënt?

De Waag is er voor mensen die serieus aan verandering willen werken. Dat doe je door samen met een behandelaar problemen op te lossen die met grensoverschrijdend of strafbaar gedrag te maken hebben. Die problemen kunnen heel verschillende oorzaken hebben.

Lees meer

Ben je een ouder of partner van een cliënt?

Bezoekt jouw kind of partner de Waag? Dan wil je vast wat meer van ons weten. Bovendien kun je bij de behandeling betrokken worden. Dat gebeurt altijd bij ouders of verzorgers van jongeren t/m 18 jaar, en bij de partner van plegers van huiselijk geweld.

Lees meer

Bekijk onze folders

Wat kost mijn behandeling bij de Waag?

Jouw zorgverzekeraar vergoedt in principe de kosten voor een behandeling bij de Waag. Er moet wel een geldige verwijsbrief zijn. Maar let op: voor de basisverzekering geldt een eigen risico. Voor 2022 is dat vastgesteld op 385 euro, tenzij je zelf een hoger eigen risico hebt gekozen. Over daadwerkelijke vergoedingen van zorg of de hoogte van het eigen risico raden wij je aan om contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar.

Meer over de kosten bij veelgestelde vragen