Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Wachttijd

Aanmeldingswachttijd: het aantal weken tussen het moment dat een cliënt is aangemeld bij de Waag tot het moment dat de cliënt bij de Waag terecht kan.

Alle wachttijden zijn per 1 maart 2023 en voor het laatst bijgewerkt op 8 maart 2023.

  1. Er is geen verschil van wachttijd per zorgverzekeraar, tenzij er sprake is van een opnamestop voor een bepaalde zorgverzekeraar. In dat geval wordt dit apart vermeld.
  2. De werkelijke wachttijd kan anders zijn, omdat de wachttijden zijn berekend op gegevens vanuit de voorgaande periode. Bovendien kan de wachttijd per zorgprogramma verschillen. Wij adviseren om contact op te nemen met de Waag vestiging in de buurt om de actuele wachttijd op te vragen.
  3. Bij de Waag starten we direct met de behandeling als de intake heeft plaatsgevonden. Er is hiermee geen sprake van behandelingswachttijd na de aanmeldingswachttijd.
  4. Indien je de wachttijd te lang vindt, kun je contact opnemen met jouw zorgverzekeraar. Voor meer informatie kun je hier doorklikken naar een site over zorgbemiddeling.

Wachttijden Justitie

LocatieAanmeldingswachttijd
 Almere10 weken
 Amersfoort18 weken
Amsterdam8 weken
Den Haag9 weken
Groningen11 weken
Haarlem14 weken
Leiden9 weken
Rotterdam16 weken
Utrecht13 weken
Zaandam24 weken

Wachttijden GGZ aanbod jeugd weken

LocatieAanmeldingswachttijd
Almere18 weken
Amersfoort15 weken
Amsterdam13 weken
Den Haag11 weken
Groningen


Haarlem17 weken
Leiden10 weken
Rotterdam16 weken
Utrecht7 weken
Zaandam19 weken

Wachttijden GGZ aanbod volwassenen

LocatieAanmeldingswachttijd
Almere12 weken
Amersfoort17 weken
Amsterdam9 weken
Den Haag8 weken
Groningen11 weken
Haarlem12 weken
Leiden7 weken
Rotterdam14 weken
Utrecht11 weken
Zaandam16 weken

De aanmeldingswachttijd is actueel.

Wachtlijstbemiddeling en treeknormen
Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kun je altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of jouw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Jouw zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen 4 weken vanaf je eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Belangrijke mededeling voor cliënten en verwijzers Salland Zorgverzekeringen, ZorgDirect en HollandZorg - ENO
Wij kunnen helaas geen cliënten van Salland Zorgverzekeringen, ZorgDirect en HollandZorg - ENO in behandeling nemen. De reden hiervoor is dat Stichting De Forensische Zorgspecialisten, waar de Waag onderdeel van uitmaakt, voor 2022 geen contract heeft afgesloten met deze verzekeraar. Het gaat om cliënten vanaf 18 jaar en dus niet om jeugdige cliënten. Cliënten en verwijzers met vragen over een aanmelding kunnen contact opnemen met de zorgbemiddeling van ENO. Deze is telefonisch bereikbaar onder de volgende telefoonnummers:
- Salland Zorgverzekeringen: 0570 68 74 70
- ZorgDirect: 088 687 74 74
- HollandZorg: 0570 68 71 23