Wachttijd

Aanmeldingswachttijd: het aantal weken tussen het moment dat een cliënt is aangemeld bij de waag tot het moment dat de cliënt bij de Waag terecht kan.

Alle wachttijden zijn per 1 september 2020 en voor het laatst bijgewerkt op 8 september 2020.

  1. Er is geen verschil van wachttijd per zorgverzekeraar, tenzij er sprake is van een opnamestop voor een bepaalde zorgverzekeraar. In dat geval wordt dit apart vermeld.
  2. De werkelijke wachttijd kan anders zijn, omdat de wachttijden zijn berekend op gegevens vanuit de voorgaande periode. Bovendien kan de wachttijd per zorgprogramma verschillen. Wij adviseren om contact op te nemen met de Waag vestiging in de buurt om de actuele wachttijd op te vragen.
  3. Bij de Waag starten we direct met de behandeling als de intake heeft plaatsgevonden. Er is hiermee geen sprake van behandelingswachttijd na de aanmeldingswachttijd.
  4. Indien je de wachttijd te lang vindt, kun je contact opnemen met jouw zorgverzekeraar. Voor meer informatie kun je hier doorklikken naar een site over zorgbemiddeling.

Wachttijden Justitie

LocatieAanmeldingswachttijd
 Almere30 weken
 Amersfoort10 weken
Amsterdam12 weken
Den Haag14 weken
Groningen4 weken
Haarlem16 weken
Leiden12 weken
Rotterdam21 weken
Utrecht11 weken
Zaandam12 weken

Wachttijden GGZ aanbod jeugd weken

LocatieAanmeldingswachttijd
Almere16 weken
Amersfoort31 weken
Amsterdam16 weken
Den Haag16 weken
Groningen*
Haarlem11 weken
Leiden11 weken
 Rotterdam13 weken
Utrecht10 weken
Zaandam 8 weken

Wachttijden GGZ aanbod volwassenen

LocatieAanmeldingswachttijd
Almere23 weken
Amersfoort16 weken
Amsterdam10 weken
Den Haag9 weken
Groningen5 weken
Haarlem13 weken
Leiden6 weken
Rotterdam28 weken
Utrecht13 weken
Zaandam15 weken

De aanmeldingswachttijd is actueel.

Wachtlijstbemiddeling en treeknormen
Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kun je altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of jouw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Jouw zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen 4 weken vanaf je eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).