Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Wachttijd

Aanmeldingswachttijd: het aantal weken tussen het moment dat een cliënt is aangemeld bij de Waag tot het moment dat de cliënt bij de Waag terecht kan.

Alle wachttijden zijn per 1 april 2024 en voor het laatst bijgewerkt op 8 april 2024.

  1. Er is geen verschil van wachttijd per zorgverzekeraar, tenzij er sprake is van een opnamestop voor een bepaalde zorgverzekeraar. In dat geval wordt dit apart vermeld.
  2. De werkelijke wachttijd kan anders zijn, omdat de wachttijden zijn berekend op gegevens vanuit de voorgaande periode. Bovendien kan de wachttijd per zorgprogramma verschillen. Wij adviseren om contact op te nemen met de Waag vestiging in de buurt om de actuele wachttijd op te vragen.
  3. Bij de Waag starten we direct met de behandeling als de intake heeft plaatsgevonden. Er is hiermee geen sprake van behandelingswachttijd na de aanmeldingswachttijd.
  4. Indien je de wachttijd te lang vindt, kun je contact opnemen met jouw zorgverzekeraar. Voor meer informatie kun je hier doorklikken naar een site over zorgbemiddeling.

Wachttijden Justitie

LocatieAanmeldingswachttijd
Almere20 weken
Amersfoort13 weken
Amsterdam12 weken
Den Haag10 weken
Groningen11 weken
Haarlem9 weken
Leiden9 weken
Rotterdam16 weken
Utrecht14 weken
Zaandam19 weken

Wachttijden GGZ aanbod jeugd weken

LocatieAanmeldingswachttijd
Almere19 weken
Amersfoort30 weken
Amsterdam13 weken
Den Haag15 weken
Groningen


Haarlem12 weken
Leiden9 weken
Rotterdam11 weken
Utrecht11 weken
Zaandam16 weken

Wachttijden GGZ aanbod volwassenen

LocatieAanmeldingswachttijd
Almere18 weken
Amersfoort15 weken
Amsterdam14 weken
Den Haag7 weken
Groningen11 weken
Haarlem7 weken
Leiden6 weken
Rotterdam12 weken
Utrecht15 weken
Zaandam20 weken

De aanmeldingswachttijd is actueel.

Wachtlijstbemiddeling en treeknormen
Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kun je altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of jouw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Jouw zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen 4 weken vanaf je eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).