Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Wachttijd

Aanmeldingswachttijd: het aantal weken tussen het moment dat een cliënt is aangemeld bij de Waag tot het moment dat de cliënt bij de Waag terecht kan.

Alle wachttijden zijn per 1 juni 2022 en voor het laatst bijgewerkt op 9 juni 2022.

  1. Er is geen verschil van wachttijd per zorgverzekeraar, tenzij er sprake is van een opnamestop voor een bepaalde zorgverzekeraar. In dat geval wordt dit apart vermeld.
  2. De werkelijke wachttijd kan anders zijn, omdat de wachttijden zijn berekend op gegevens vanuit de voorgaande periode. Bovendien kan de wachttijd per zorgprogramma verschillen. Wij adviseren om contact op te nemen met de Waag vestiging in de buurt om de actuele wachttijd op te vragen.
  3. Bij de Waag starten we direct met de behandeling als de intake heeft plaatsgevonden. Er is hiermee geen sprake van behandelingswachttijd na de aanmeldingswachttijd.
  4. Indien je de wachttijd te lang vindt, kun je contact opnemen met jouw zorgverzekeraar. Voor meer informatie kun je hier doorklikken naar een site over zorgbemiddeling.

Wachttijden Justitie

LocatieAanmeldingswachttijd
 Almere18 weken
 Amersfoort12 weken
Amsterdam9 weken
Den Haag6 weken
Groningen5 weken
Haarlem6 weken
Leiden9 weken
Rotterdam13 weken
Utrecht11 weken
Zaandam12 weken

Wachttijden GGZ aanbod jeugd weken

LocatieAanmeldingswachttijd
Almere15 weken
Amersfoort11 weken
Amsterdam14 weken
Den Haag11 weken
Groningen


Haarlem8 weken
Leiden7 weken
Rotterdam11 weken
Utrecht 6 weken
Zaandam12 weken

Wachttijden GGZ aanbod volwassenen

LocatieAanmeldingswachttijd
Almere19 weken
Amersfoort7 weken
Amsterdam 15 weken
Den Haag 7 weken
Groningen8 weken
Haarlem 5 weken
Leiden 7 weken
Rotterdam 8 weken
Utrecht 9 weken
Zaandam 15 weken

De aanmeldingswachttijd is actueel.

Wachtlijstbemiddeling en treeknormen
Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kun je altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of jouw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Jouw zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen 4 weken vanaf je eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Belangrijke mededeling voor cliënten en verwijzers Salland Zorgverzekeringen, ZorgDirect en HollandZorg - ENO
Wij kunnen helaas geen cliënten van Salland Zorgverzekeringen, ZorgDirect en HollandZorg - ENO in behandeling nemen. De reden hiervoor is dat Stichting De Forensische Zorgspecialisten, waar de Waag onderdeel van uitmaakt, voor 2022 geen contract heeft afgesloten met deze verzekeraar. Het gaat om cliënten vanaf 18 jaar en dus niet om jeugdige cliënten. Cliënten en verwijzers met vragen over een aanmelding kunnen contact opnemen met de zorgbemiddeling van ENO. Deze is telefonisch bereikbaar onder de volgende telefoonnummers:
- Salland Zorgverzekeringen: 0570 68 74 70
- ZorgDirect: 088 687 74 74
- HollandZorg: 0570 68 71 23