Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Wachttijd

Aanmeldingswachttijd: het aantal weken tussen het moment dat een cliënt is aangemeld bij de Waag tot het moment dat de cliënt bij de Waag terecht kan.

Alle wachttijden zijn per 1 september 2023 en voor het laatst bijgewerkt op 8 september 2023.

  1. Er is geen verschil van wachttijd per zorgverzekeraar, tenzij er sprake is van een opnamestop voor een bepaalde zorgverzekeraar. In dat geval wordt dit apart vermeld.
  2. De werkelijke wachttijd kan anders zijn, omdat de wachttijden zijn berekend op gegevens vanuit de voorgaande periode. Bovendien kan de wachttijd per zorgprogramma verschillen. Wij adviseren om contact op te nemen met de Waag vestiging in de buurt om de actuele wachttijd op te vragen.
  3. Bij de Waag starten we direct met de behandeling als de intake heeft plaatsgevonden. Er is hiermee geen sprake van behandelingswachttijd na de aanmeldingswachttijd.
  4. Indien je de wachttijd te lang vindt, kun je contact opnemen met jouw zorgverzekeraar. Voor meer informatie kun je hier doorklikken naar een site over zorgbemiddeling.

Wachttijden Justitie

LocatieAanmeldingswachttijd
 Almere15 weken
 Amersfoort16 weken
Amsterdam11 weken
Den Haag6 weken
Groningen17 weken
Haarlem11 weken
Leiden8 weken
Rotterdam22 weken
Utrecht14 weken
Zaandam11 weken

Wachttijden GGZ aanbod jeugd weken

LocatieAanmeldingswachttijd
Almere11 weken
Amersfoort10 weken
Amsterdam15 weken
Den Haag11 weken
Groningen


Haarlem8 weken
Leiden7 weken
Rotterdam12 weken
Utrecht8 weken
Zaandam18 weken

Wachttijden GGZ aanbod volwassenen

LocatieAanmeldingswachttijd
Almere17 weken
Amersfoort19 weken
Amsterdam6 weken
Den Haag4 weken
Groningen18 weken
Haarlem11 weken
Leiden6 weken
Rotterdam13 weken
Utrecht12 weken
Zaandam14 weken

De aanmeldingswachttijd is actueel.

Wachtlijstbemiddeling en treeknormen
Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kun je altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of jouw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Jouw zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen 4 weken vanaf je eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).