Periode

Categorie

Nieuwsberichten

Als journalisten vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een interview, kunnen zij contact opnemen met een van onze persvoorlichters: Hiske Dibbets (tel. 030 - 275 82 55) of Sandra Eigeman (tel. 030 - 275 82 15).

Berichten (89)

De Waag in Groningen actief

26-09-2017

Sinds mei 2017 is de Waag, aanbieder van ambulante forensische geestelijke gezondheidszorg, werkzaam in de stad Groningen. Eind 2016 kwam vanuit de Reclassering de vraag of de Waag cliënten uit de regio Groningen kon behandelen.

Lees meer

Certificering ForFACT-team Utrecht goed verlopen

22-09-2017

​Het team heeft een 4,5 gehaald van de in totaal 5 punten. Een mooi resultaat. Het betreft een certificering door de CCAF (Centrum Certificering ACT en FACT). Elke drie jaar moet een ForFACT-team zich opnieuw laten certificeren. Dit gaat volgens de Forensische FACTS, een scorelijst die zij op alle punten langslopen en uitvragen.

Lees meer

Hoofd Behandelzaken van de Waag in Zorg en Welzijn Magazine

07-09-2017

Larissa Hoogsteder, Hoofd behandelzaken van de Waag, is geïnterviewd voor een artikel over migrantenjongeren in de septembereditie van Zorg en Welzijn Magazine. Het artikel onderzoekt de vraag waarom zoveel migrantenjongeren in de forensische zorg behandeld worden.

Lees meer

Hoofd Behandelzaken van de Waag vertelt over wachtlijsten in de Volkskrant

01-08-2017

Onder de kop ‘Bevel rechter leidt niet tot snelle hulp jongere’ stond op 1 augustus een stuk op de voorpagina van de Volkskrant over wachttijden voor jongeren die een therapie opgelegd hebben gekregen door de rechter. In aanvulling op dit nieuwsbericht is Larissa Hoogsteder, Hoofd Behandelzaken Jeugd en Agressie van de Waag, geïnterviewd.

Lees meer

WaagNieuws juli 2017 verstuurd

04-07-2017

WaagNieuws, de digitale nieuwsbrief van de Waag, is verstuurd. In deze WaagNieuws van juli 2017 aandacht voor nieuwe ontwikkelingen: Een nieuwe serie over verhalen van cliënten: Vincent vertelt over zijn behandeling voor een vermogensdelict. Jarenlang leidde Vincent een dubbelleven. Hij had een goede baan. Ondertussen was zijn gedrag roekeloos en fraudeerde hij. Tot zijn bedrog uitkwam en hij in behandeling kwam bij de Waag.

Lees meer

Huisartsen kunnen nu digitaal verwijzen met ZorgDomein

28-06-2017

Met de applicatie ZorgDomein kunnen huisartsen sinds 15 juni cliënten digitaal naar de Waag verwijzen. ZorgDomein is een applicatie die al door veel zorginstellingen en huisartsen wordt gebruikt. Met de applicatie kan een huisarts de verwijsbrief digitaal doorsturen naar de Waag. In de applicatie kan een huisarts precies zien welk zorgaanbod de Waag heeft en in welke plaatsen behandelingen worden gegeven. Landelijk gebruikt ongeveer 75 procent van de huisartsen ZorgDomein voor verwijzingen.

Lees meer

De Waag bestaat 25 jaar

28-06-2017

In 2017 bestaat de Waag 25 jaar. Een mooie gelegenheid om terug te blikken op de geschiedenis van de Waag met Marco Naarden. Hij werkt vanaf het begin bij de Waag en is daar tegenwoordig Hoofd Secretariaten en Zorgregistratie. Hij weet nog goed dat op 17 februari 1992 de eerste twee cliënten in behandeling kwamen. ‘Eentje was een zedendelinquent en de andere had een agressiedelict gepleegd,’ vertelt hij. De Waag heette toen nog de dagbehandeling van de Dr. H. van der Hoeven Kliniek. Op een bovenverdieping van deze Utrechtse tbs-kliniek was een aantal ruimten voor de behandeling vrijgemaakt; een keuken, een stafkamer en nog een klein kamertje, dat als kantoor voor Jules Mulder fungeerde, psychotherapeut en de initiatiefnemer van de Waag.

Lees meer

Nieuwe serie met verhalen van cliënten: het verhaal van Vincent

28-06-2017

‘Jarenlang leidde ik een dubbelleven. Ik had een goede baan maar mijn gedrag was roekeloos. Ik gaf te veel geld uit en dronk te veel. Ondanks mijn goede salaris begon ik te frauderen. Ongemerkt sluisde ik geld weg op mijn werk. Natuurlijk wist ik dat dit niet kon, maar ik was niet bij machte om ermee te stoppen. En ik kwam ermee weg. Ik kon mijn omgeving makkelijk manipuleren,’ vertelt Vincent. Sinds driekwart jaar volgt hij een behandeling bij de Waag om vermogensdelicten te voorkomen. Zijn leven veranderde radicaal toen het bedrog op zijn werk uitkwam.

Lees meer

de Waag is onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten