Periode

Categorie

Nieuwsberichten

Als journalisten vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een interview, kunnen zij contact opnemen met een van onze persvoorlichters: Hiske Dibbets (tel. 030 - 275 82 55) of Sandra Eigeman (tel. 030 - 275 82 15).

Berichten (112)

Geslaagd middagsymposium ‘Grip Op Geweld’

23-02-2018

Dinsdag 20 februari 2018 heeft de Waag Utrecht in samenwerking met Veilig Thuis Utrecht, Samen Veilig, Moviera en Buurtteamorganisatie Sociaal Utrecht een middagcongres ‘Grip Op Geweld’ georganiseerd. Met enorm succes! Het centraal thema van het congres was het hanteren van agressie door betrokkenen. (Huiselijk) Geweld is een complex interactiepatroon met soms vergaande gevolgen. Het doorbreken van de spiraal van geweld kan heel moeilijk zijn. Dit thema werd van verschillende kanten belicht binnen een diversiteit aan workshops.

Lees meer

Sprekers op congres Trauma en Systeemtherapie

01-02-2018

Op 30 januari vond in Utrecht – op locatie Castellum Hoge Woerd – het congres Trauma en Systeemtherapie plaats. Traumabehandeling is voor het grootste deel een individuele therapie. In de behandeling van getraumatiseerde kinderen wordt hun bredere ondersteuningssysteem van ouders, uitgebreide familie of directe hulpmiddelen vanuit hun omgeving niet betrokken. Door je huidige traumabehandeling te integreren met systeemtherapie help je het kind en de jongvolwassene daadwerkelijk verder.

Lees meer

Nieuws Omroep Gelderland

04-01-2018

Omroep Gelderland besteedt vandaag aandacht aan de zaak waarbij een minderjarige jongen in juni de 14-jarige Romy heeft vermoord.

Lees meer

Sprekers op Festival Forensische Zorg 23 januari 2018

28-12-2017

Dit jaar bestaat het Festival Forensische Zorg 10 jaar! Deze feestelijke editie op 23 januari 2018 heeft als thema ’10 jaar in verbinding’; in verbinding met elkaar, met de samenleving en met vele partners binnen en buiten de wereld van justitie en zorg. Er zullen een aantal sprekers vanuit De Forensische Zorgspecialisten aanwezig zijn.

Lees meer

Mariëtte Keijser bestuurder bij De Forensische Zorgspecialisten

21-12-2017

Medio maart 2018 treedt Mariëtte Keijser als bestuurder in dienst bij De Forensische Zorgspecialisten (DFZS). DFZS levert kennis en diensten in de forensische zorg. Wij werken aan een samenleving waarin iedereen zich goed en veilig voelt. Onze organisatie bestaat uit twee onderdelen: de Waag en de Van der Hoeven Kliniek.

Lees meer

Succesvolle Topzorg-bijeenkomst voor verwijzers en ketenpartners

18-12-2017

Op 14 December heeft het Topzorgteam van De Waag Rijnmond een werkconferentie georganiseerd voor verwijzers en ketenpartners. Het publiek van de werkconferentie bestond onder andere uit (jeugd)reclasseringswerkers, medewerkers van de gemeente, het openbaar ministerie, dienst justitiële inrichtingen, wijkteams en dagbestedings- en woonprojecten.

Lees meer

Ouderschap met Liefde en Grenzen erkend als ‘effectief volgens eerste aanwijzingen’

14-12-2017

Op 13 december 2017 heeft de Erkenningscommissie Justitiële Interventies de interventie Ouderschap met Liefde en Grenzen beoordeeld. De commissie heeft de interventie als ‘effectief volgens eerste aanwijzingen’ erkend. Ouderschap met liefde en grenzen (afgekort tot OLG) is een intensief, kortdurend behandelprogramma voor gezinnen met jongeren die gedragsproblemen hebben. Het programma is ontwikkeld in de Verenigde Staten door het Savannah Family Institute.

Lees meer

WaagNieuws december 2017 verstuurd

08-12-2017

WaagNieuws van december 2017 is verstuurd. In deze regionale nieuwsbrief van de Waag aandacht voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van behandelingen en onderzoek.

Lees meer

de Waag is onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten