Periode

Categorie

Nieuwsberichten

Als journalisten vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een interview, kunnen zij contact opnemen met een van onze persvoorlichters: Hiske Dibbets (tel. 030 - 275 82 55) of Sandra Eigeman (tel. 030 - 275 82 15).

Berichten (126)

Mariëtte Keijser per 27 april bestuurder bij De Forensische Zorgspecialisten

23-04-2018

Mariëtte Keijser is per 27 april 2018 de nieuwe bestuurder van De Forensische Zorgspecialisten (DFZS). Zij neemt hiermee het stokje over van Wouter van Ewijk die sinds juni 2013 de organisatie heeft aangestuurd.

Lees meer

Artikel collega Bastiaan Frelier: 'Hoe te handelen bij een patiënt die zich homicidaal uit?' in Tijdschrift voor Psychiatrie

19-04-2018

​​Als psychiater werkende op de Waag te Amsterdam is Bas Frelier het meerdere keren tegengekomen: een doodsbedreiging van een patiënt naar een derde. Hij besloot een literatuurstudie te doen naar ‘homicidaliteit in de spreekkamer’ en schreef er een artikel over dat vrijdag 13 april werd geplaatst in het Tijdschrift voor Psychiatrie. ‘Hoe te handelen bij een patiënt die zich homicidaal uit; literatuurstudie en handreiking’.

Lees meer

Nieuwsbrief Onderzoek - april 2018 verzonden

19-04-2018

Deze week is de nieuwsbrief van de afdeling Onderzoek verzonden. In deze nieuwsbrief komen verschillende onderwerpen aan bod om onze externe relaties op de hoogte te houden.

Lees meer

KFZ-project vrouwen van partnergeweldplegers

17-04-2018

Toen in het voorjaar van 2017 voor het eerst een vrije callronde uitgezet werd bij het programma Kwaliteit Forensische Zorg (KFZ) en professionals uit het forensische zorgveld een voorstel konden indienen voor een project waarvan zij de relevantie en meerwaarde zagen in hun dagelijkse praktijk, greep Hanneke Schepers, GZ-psycholoog bij de Waag, dit met beide handen aan om een onderzoeksvoorstel te schrijven over psychopathologie bij slachtoffers van partnergeweld. Informatie hierover zou van essentieel belang kunnen zijn voor een effectieve(re) behandeling van partnergeweld. Schepers mocht, ondersteund door de DFZS-onderzoeksafdeling, literatuuronderzoek doen naar de vragen: wat is er op wetenschappelijk gebied bekend over de psychopathologie van slachtoffers van partnergeweld en bestaan er op deze problematiek gestoelde typologieën? Begin deze maand is het rapport ter goedkeuring ingediend bij KFZ.

Lees meer

Nina ten Hoor krijgt Tegenwind Award uitgereikt

12-04-2018

​Op het EMDR congres van de VEN op 7 april 2018 heeft Nina ten Hoor de Tegenwind Award uitgereikt gekregen. Dit is een wetenschapsprijs voor veelbelovend onderzoek waarbij de onderzoeker ondanks allerlei tegenslagen de moed niet opgeeft en doorgaat. Nina: ‘De Vereniging EMDR heeft vanaf het begin veel betrokkenheid bij het onderzoek getoond en veel steun gegeven. Deze prijs is daar nu een prachtig voorbeeld van’.

Lees meer

Sprekers De Forensische Zorgspecialisten op het IAFMHS congres 12 - 14 juni 2018

05-04-2018

Op het IAFMHS congres in Antwerpen op 12-14 juni aanstaande, zullen collega’s Wineke Smid (onderzoek) en Jan Willem van den Berg (psychotherapie), samen met hun Vlaamse collega Kasia Uzieblo, een symposium verzorgen over zedendelinquenten.

Lees meer

Meet en Greet de Waag Flevoland op 27 maart

13-03-2018

Voor onze vestiging in Almere zijn wij op zoek naar enthousiaste behandelaren. Ben jij gz psycholoog, klinisch psycholoog, psychotherapeut, of psychiater en op zoek naar een nieuwe uitdaging, dan is werken bij de Waag zeker wat voor jou!

Lees meer

WaagNieuws maart 2018 verzonden

12-03-2018

De WaagNieuws van maart 2018 is verstuurd. WaagNieuws is de nieuwsbrief van de Waag voor verwijzers en andere externe relaties.

Lees meer

de Waag is onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten