Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Over ons

Maak kennis met de forensische zorgspecialisten van de Waag

Wie zijn wij?

De Waag is het grootste centrum voor forensische geestelijke gezondheidszorg (ggz) in Nederland. We bieden gespecialiseerde zorg voor mensen met grensoverschrijdend of strafbaar gedrag. De Waag heeft behandelingen voor jongeren en volwassenen. 

Lees meer

Onze geschiedenis

De Waag startte in 1992 als de ‘poli- en dagkliniek van de Van der Hoeven Kliniek’. Er bestonden toen nog geen poliklinieken voor forensische zorg. De behandeling van plegers van agressieve of seksuele delicten vond in die tijd plaats in tbs-klinieken.

Lees meer

Onze feiten en cijfers

Ook in 2023 stond het bieden van maatwerk centraal in ons werk. Zo zorgen we voor veiligheid. Een overzicht van feiten en cijfers vind je hier.

Lees meer

Met wie werken wij samen

De Waag werkt samen met een groot netwerk van organisaties en instanties. Cliënten worden naar ons verwezen door o.a. (huis)artsen, justitie, politie, justitiële jeugdinrichtingen, penitentiaire inrichtingen, de reclassering e.a.

Lees meer

Aandacht voor slachtoffers

Alle behandelingen van de Waag richten zich op het vergroten van de maatschappelijke veiligheid, ook op het voorkomen van nieuwe slachtoffers. Dat betekent o.a. dat we de omgeving van cliënten zoveel mogelijk bij de behandeling betrekken.

Lees meer

Kosten

De zorgverzekeraar vergoedt de kosten voor een behandeling bij de Waag als zij een contract met ons hebben afgesloten. Maar let op: je betaalt wel elk jaar je eigen risico. De behandeling bij de Waag valt ook onder het eigen risico en de behandeling begint bij het intakegesprek.

Lees meer