Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Jaarcijfers

Maatwerk voor iedere cliënt

Ook in 2023 stond het bieden van maatwerk centraal in ons werk. Zo zorgen we voor veiligheid. Met onze cliënten werken we aan het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag. En door het ontwikkelen van onze zorgprogramma’s bieden we de hoogst kwalitatieve zorg. Wat betreft de zorglijn Agressie en Vermogen zijn wij in het bezit van het TOPGGz-keurmerk. Feiten en cijfers over deze onderwerpen en meer, vind je terug op deze pagina.

5 Feiten & cijfers

Aantal cliënten

In 2023 behandelde de Waag in totaal 6.583 cliënten. Hiermee is het aantal behandelde cliënten, na een paar jaar van daling, weer gestegen. In de uitgebreide toelichting staat het aantal cliënten van de Waag per financieringsstroom uitgesplitst.

Aantal intakes

Er vonden in 2023 3.359 intakes plaats bij de Waag. Dit zijn intakegesprekken met nieuw aangemelde cliënten voorafgaand aan de behandeling. In de uitgebreide toelichting staat het aantal intakes bij de Waag per financieringsstroom uitgesplitst.

Aantal behandelaren

In 2023 werkten er 335 behandelaren bij de Waag, verspreid over drie regio’s: Noord, Midden en Zuid. In de uitgebreide toelichting staat het aantal behandelaren per regio uitgesplitst. De formatie voor teamleiders, secretariaat, onderzoek, behandelzaken en directie is opgenomen onder de regel 'Algemeen'.

Erkende zorgprogramma's

In 2023 waren er 14 zorgprogramma’s, waarvan er vijf erkend zijn als effectief volgens eerste aanwijzingen. We hebben in 2023 een nieuwe erkenning gerealiseerd en twee erkenningen verlengd. Erkenningen voor de zorgprogramma’s zijn door de Erkenningscommissie Justitiële Interventies verleend nadat deze ze heeft beoordeeld. In de uitgebreide toelichting lees je hier meer over.

Aantal vestigingen

Ook in 2023 had de Waag 12 vestigingen. Dit was verdeeld in vier vestigingen in regio Noord, drie vestigingen in regio Midden en vijf vestigingen in regio Zuid.

Jaarcijfers 2023

Het totaal aantal cliënten bij de Waag nam in 2023, na een paar jaar van daling, weer toe. Het aantal behandelaren bij de 12 vestigingen bleef nagenoeg gelijk. Klik hieronder voor alle cijfers inclusief toelichting. 

Cijfers en toelichting


Eerdere jaarverslagen

Hieronder vind je een overzicht van onze eerdere jaarverslagen.

2022: Jaarcijfers 2022
2021: Veerkracht
2020: Een jaar waarin alles anders was
2019: Verbinding