Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Terug naar overzicht

Forensisch festival 2017 - De Bedoeling

02-01-2017

Elke dag leveren we ieder in onze eigen instelling de best mogelijke zorg aan onze cliënten. Betrokken, vakbekwaam en met hart voor ons werk. We doen dit in samenwerking met allerlei instanties: de rechterlijke macht, de inspectie, de samenleving. Deze buitenwereld is van grote invloed op ons werk. Het lijken soms aparte werelden.

Toch dienen al die werelden één allesomvattend gezamenlijk doel. Welk doel is dat? Wat is de kern waar al ons werk om draait? Daarover wordt gepraat tijdens het Festival Forensische Zorg 2017 op 24 januari in De Fabrique in Utrecht.

Tijdens dit festival, met als thema De Bedoeling, zijn er ook sprekers vanuit De Forensische Zorgspecialisten. Michiel de Vries Robbé presenteert samen met Anneke Kleeven van VU Medisch centrum een deelsessie over Beschermende factoren voor jeugd: innovatie in de keten. Joan van Horn en Mara Eisenberg vertellen in een sessie meer over Risicotaxatie: een eigen instrument voor de ambulante forensische zorg.

Nienke Versteegen heeft onderzoek gedaan naar geweld tijdens de behandeling, en licht de resultaten hiervan tijdens een sessie toe.

Meer weten over het forensisch festival? Klik hier.