Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Terug naar overzicht

Psychotherapie in tijden van dreiging - Herman Veerbeek spreekt

04-11-2016

Op 16 december 2016 geeft Herman Veerbeek, in de Beurs van Berlage tijdens de Dag van de Psychotherapie een workshop. Deze dag vindt plaats met als titel: “Psychotherapie in tijden van dreiging”.

Afgelopen tijd werd de wereld geconfronteerd met allerlei vormen van dreiging en geweld. Wat begon als regionale confl icten in Oost-Europa en het Midden-Oosten, werd een mondiale kwestie met zeer uiteenlopende belangen. De gevolgen zijn merkbaar tot aan onze eigen voordeur: terreuraanslagen op Europese doelen en vluchtelingenstromen die bij het fort Europa aankloppen om bescherming.
Hoe manifesteren de huidige maatschappelijke ontwikkelingen zich in de contacten in onze spreekkamer? Wat doet deze situatie met u als behandelaar? Zijn de klachten die u in uw spreekkamer krijgt anders? En hoe gaat u daar zelf mee om? Wat doet al deze dreigende instabiliteit met het brein en de dynamiek van onze binnenwereld? En hoe beleven we dit? Hoe passen we ons aan, aan die veranderende levenssfeer?

Tijdens deze dag spreekt Herman Veerbeek over het onderwerp 'Boosheid bij de patiënt: therapeutisch ongemak of de poort naar een helend therapeutisch proces?'. In deze sessie wordt boosheid beschouwd als een 'normale reactie op abnormale omstandigheden' en als zodanig middels een vernieuwende behandeling 'verwerkt' in plaats van gepoogd te 'controleren'.

Klik hier voor meer informatie.