Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Terug naar overzicht

Uitreiking TOPGGz-keurmerk voor de Waag, zorglijn Agressie en Vermogen

    Congressen en evenementen

01-04-2021

Op woensdag 31 maart werd het TOPGGz-keurmerk uitgereikt aan de Waag, zorglijn Agressie en Vermogen van De Forensische Zorgspecialisten. GZ-psycholoog i.o.t. Specialist Yolande Kat en Larissa Hoogsteder, hoofd behandelzaken van de Waag, namen het keurmerk in ontvangst tijdens een feestelijke uitreiking.

Het event werd afgetrapt door de bestuurder Mariëtte Keijser; ze vertelde over het belang van innovatie en onderzoek bij De Forensische Zorgspecialisten, waar de Waag deel van uitmaakt. ”We hebben specialistische kennis en doen er alles aan om deze kennis uit te breiden en te verbeteren. Het TOPGGz-keurmerk biedt de zorglijn Agressie en Vermogen een maatstaf, een lat om onze positie te versterken,” vertelt Mariëtte.

Ellen Mogendorff, directeur van de Stichting Topklinische GGz, was lovend over de behandelaars en de kwaliteit van de zorg bij de Waag: “In de jarenlange begeleiding naar het verkrijgen van het keurmerk, kwam de bevlogenheid van jullie medewerkers steeds naar voren. Jullie zagen het hele proces niet als een ‘to do-lijst’, maar als een kans om de kwaliteit van jullie zorg te verhogen.”

De uitreiking vervolgde met korte lezingen door Larissa Hoogsteder, Herman Veerbeek, Joan Van Horn en Maarten Van Gisbergen, behandelaars en onderzoekers uit de zorglijn Agressie en Vermogen. Yolande Kat las een mooi verhaal van Romain, een cliënt uit de doelgroep; hij kreeg dankzij een behandeling bij de Waag weer zicht op een toekomst. In de presentaties kwam steeds de focus op de kwaliteit van de zorg naar voren, waarbij innovaties als blended care, VR, de risicotaxatietool FARE en dergelijke dagelijks bijdragen aan de behandeling van cliënten. De maatschappelijke bijdrage van de Waag gaat van begeleiding en supervisie tot kennisvergaring en -verspreiding. Dit werd door TOPGGz erkend.

Mariette Keijser sloot het uitreikingsmoment opgetogen af: “Wie weet melden we in de toekomst nog andere zorglijnen van de Waag aan voor het keurmerk; nu gaan we eerst genieten van deze prestatie.” 

Nieuws

Soortgelijke berichten