Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Terug naar overzicht

Zicht op Zedendelinquenten

    Congressen en evenementen

28-02-2020

Recent is het boek 'Zicht op Zedendelinquenten' verschenen. De auteurs, Wineke Smid (hoofd Onderzoek Van der Hoeven Kliniek), Wim Canton, Daan van Beek (oud-medewerker Van der Hoeven Kliniek) en Luk Gijs beschrijven op een toegankelijke wijze de actuele wetenschappelijke inzichten over zedendelinquenten. Wie zijn de daders en wie zijn de slachtoffers? Waarom plegen mensen zedendelicten? Kan het risico op herhaling worden ingeschat en kan behandeling leiden tot minder recidieven? Hoe kan de rechter het beste over zedendelinquenten worden voorgelicht?

Naar aanleiding van het verschijnen van dit boek wordt een congres gehouden op vrijdag 6 maart 2020 in Perron 3 te Rosmalen. Het congres bestaat uit lezingen en workshops. Het wordt besloten met een forumdiscussie. Hierin gaan personen die bij een bekende casus betrokken zijn geweest, met elkaar in gesprek over de impact van zedendelicten op de maatschappij. De deelnemers aan de forumdiscussie zijn afkomstig uit openbaar bestuur, rechtspraak, journalistiek, advocatuur en gedragswetenschap.

Het congres is bedoeld voor iedereen die beroepshalve met zedendelinquenten te maken heeft: professionals die werkzaam zijn in forensische (poli)klinieken, pro justitia rapporteurs, reclasseringsmedewerkers, zedenpolitie, rechters, advocaten, officieren van justitie en journalisten. Meer over het congres, zie website.

Het boek kan besteld worden bij Uitgeverij Boom Psychologie en Psychiatrie.

Nieuws

Soortgelijke berichten