Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Terug naar overzicht

Breaking the silence - VGCT-congres

    vgct
    workshop

14-10-2024

Breaking the silence is hét thema van het VGCt-najaarscongres. Verschillende behandelaren bij de Waag geven een workshop bij dit congres.

Op vrijdag 8 november, 13:30 uur, geven Hester Mobach en Bianca Nieuwenhuizen een workshop met de titel ‘Dwingende controle ontmaskerd: de betekenis en context van controlerend gedrag’. In deze workshop presenteren zij een model, gebaseerd op wetenschappelijke publicaties over deze geweldsdynamiek en de klinische praktijk. Een model dat een overzicht geeft van een aantal kenmerken bij slachtoffers en daders van controlerend gedrag op het spectrum van macht naar onmacht. Waardoor er een betere inschatting kan worden gemaakt over de betekenis van het controlerende gedrag. In combinatie met gebruik van een nieuw ontwikkelde vragenlijst helpt dit bij het in kaart brengen van aanwijzingen voor dwingende controle. Om zo beter aan te sluiten bij de pleger en het slachtoffer en het risico op ernstige delicten beter in te schatten.

Niels Boswinkel en Fieke van der Meer geven ook op vrijdag 8 november een workshop, namelijk ‘Let’s talk about (strange?) sex!’. In deze workshop, die start om 11:00 uur, staan zij stil bij wat ‘normale’ seksualiteit is en wat minder: vaak is dat wanneer het lijden van de cliënt of zijn omgeving begint. Ook wordt stilgestaan bij wat er gebeurt als seksualiteit in de spreekkamer een stem krijgt. Wat doet dit met de therapeutische relatie? En wat met de therapeut? Wat kun je met de ontboezemingen van je cliënt en hoe hanteer je je eigen gevoel? Naast theorie is er ruimte om te ervaren wat er gebeurt als we over seks spreken.

Geïnteresseerd? Ga dan vrijdag 8 november naar een workshop van de Waag. Ook gaan de behandelaren van de Waag bij de stand graag met je in gesprek.