Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Terug naar overzicht

Stop it now! uitgebreid met chatfunctie

    stopitnow
    hulplijn
    chat

08-08-2022

Stop it Now biedt anonieme hulpverlening aan personen die zich zorgen maken over hun seksuele gevoelens en/of gedrag ten aanzien van minderjarigen. Naast de telefonische hulplijn is het aanbod nu uitgebreid met een chatfunctie.

Bellen kan voor mensen die hulp zoeken soms een (te) grote stap zijn. Anonimiteit en laagdrempeligheid zijn dan ook twee grote pluspunten van de chat. Men kan het gevoel hebben meer te kunnen zeggen en zich minder geremd voelen. 

Daarnaast biedt de chat meer ruimte – zowel qua locatie als tijdstip -  om vrijuit te praten. Op basis van de schrijfstijl en het tempo kan een inschatting worden gemaakt van het niveau van de chatter, waardoor de geboden hulp beter aansluit.
In de afgelopen maanden hebben al ruim 50 mensen contact opgenomen via de chat, waarvan het gros jongeren zijn. De chat zou ook iets kunnen bieden aan mensen met een lopende behandeling die behoefte hebben aan extra ondersteuning, zoals bijvoorbeeld cliënten die buiten de openingstijden van de Waag met iemand willen praten over hun situatie.

De hulplijn is te bereiken op 0800 266 64 36 en overdag geopend op maandag t/m zaterdag, en dinsdag- en woensdagavond van 18.00 - 21.30.

De openingstijden van de chat zijn woensdag- en vrijdagmiddag (14.00-17.00) en donderdagavond (18.00-21.30). 

De chat is te vinden via de website www.stopitnow.nl

Stop it Now! is ontstaan vanuit een samenwerking tussen de Waag het Expertisebureau Online Kindermisbruik (EOKM).
Het is een hulplijn met het doel om misbruik van kinderen te voorkomen.