Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Terug naar overzicht

De Forensische Zorgspecialisten heeft een nieuw elektronisch patiëntendossier

    Media

13-12-2018

De Forensische Zorgspecialisten is vrijdag 7 december overgestapt op HiX van ChipSoft met standaard content forensische GGZ. Met deze geïntegreerde totaaloplossing beschikken de medewerkers over een innovatief elektronisch patiëntendossier (EPD) dat naast vakgerichte inhoud diverse beheervoordelen oplevert.

De Forensische Zorgspecialisten (DFZS), waaronder de Waag en de Van der Hoeven Kliniek vallen, is met de overstap naar HiX naar één gezamenlijk EPD gegaan. DFZS profiteert met HiX onder meer van rolgerichte ondersteuning en uitgebreide ondersteuning bij het multidisciplinair overleg. “Gebruikmaken van één dossier betekent meer efficiëntie in ons werk en daarmee nog betere zorg voor onze patiënten en cliënten. En daar draait het natuurlijk om”, aldus bestuurder Mariëtte Keijser.

HiX voor forensische zorg
De forensische geestelijke gezondheidszorg heeft een belangrijke maatschappelijke functie in het bijdragen aan een veiligere samenleving. Om de begeleiding en behandeling van forensische patiënten en cliënten goed te ondersteunen, heeft ChipSoft met HiX een volledig integraal en veilig EPD ontwikkeld waarmee er goed samengewerkt wordt tussen ketenpartners. Andere voordelen zijn dat er eenmalig informatie geregistreerd wordt en de behandelaar geholpen wordt in de informatievoorziening van het behandeltraject.

Livegang
Op 15 verschillende locaties van de Van der Hoeven Kliniek en de Waag is op vrijdag 7 december met medewerkers stilgestaan bij de livegang van het nieuwe EPD. “Tientallen medewerkers zijn de afgelopen weken getraind in het gebruik van HiX en zijn daarmee een belangrijke vraagbaak voor hun collega’s. Er is een mooie basis geleverd en we zijn er klaar voor! Ik ben enorm trots op iedereen die de afgelopen periode zo hard heeft gewerkt om deze livegang mogelijk te maken.”, vertelt Josee Bos, projectleider en locatiemanager Van der Hoeven Kliniek.

Veilig en betrouwbaar
“Het is heel fijn dat zowel de behandelaren van de Waag en de Van der Hoeven Kliniek vanaf nu allemaal in hetzelfde EPD werken. Dit voorkomt fouten en maakt de overdracht van patiënten nog eenvoudiger.” Martin Pol, regiomanager bij de Waag geeft aan dat onder andere door de doorontwikkeling van het FACT-bord in HiX de medewerkers van het ForFACT team ontlast worden van veel dubbele administratie.

Nieuws

Soortgelijke berichten