Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Terug naar overzicht

Deelname Socialrun 2023

    socialrun
    hardlopen
    inclusie

19-09-2023

In het weekend van 15 t/m 17 september heeft een team van De Forensische Zorgspecialisten, bestaande uit medewerkers en patiënten van de Van der Hoeven Kliniek en de Waag, meegedaan aan de Socialrun. Hiermee hebben zij zich ingezet voor het doel van de Socialrun: een inclusieve maatschappij voor iedereen door het bespreekbaar maken van psychische problemen en het verminderen van het stigma dat hier vaak mee gepaard gaat.

Na een jaar van voorbereidingen, hard trainen en voorpret, was het afgelopen weekend zover. Vrijdag om 13:00 uur werd door onze nieuwe bestuurder -Inge de Boer- het startschot gelost, waarna het team vol enthousiasme vertrok. Eén van de eerste locaties die zij passeerden was de Van der Hoeven Kliniek locatie Utrechtseweg (de Voorde), waar zij met luid applaus werden toegejuicht door medewerkers en patiënten.

De route liep daarna via het oosten van het land in zuidelijke richting. Na een nacht waarin goed werd doorgerend en gefietst, passeerden zij op zaterdag zelfs even de grens en bevond het team zich in België. Nadat daar de nodige dansjes waren gedaan en liederen waren gezongen, vervolgde de route zich via Brabant en Zeeland. Toen was het tijd voor de tweede nacht, waarbij er zelfs midden in de nacht nog andere teams werden gepasseerd door de vlugge renners.

Nadat ook de provincie Zuid-Holland was doorkruist, kwamen de teams op zondag luid toegejuicht aan bij de Van der Hoeven Kliniek locatie Willem Dreeslaan, waar voor hen een heerlijke brunch was klaargezet. Nadat deze was geconsumeerd, was het tijd voor de laatste etappe: terug naar het beginpunt op de Vlasakkers.

Eenmaal het team de finishlijn in zicht kreeg, werd er nog een enthousiast eindsprintje getrokken met een groot deel van alle lopers en fietsers. Nadat zij over de finishlijn waren gekomen vond er een groot feest plaats, en kreeg iedereen een medaille uitgereikt.

We zijn super trots op ons enthousiaste, gezellige en sportieve team, dat met elkaar 555 KM heeft afgelegd. 

En niet te vergeten: hiermee meer dan 6500 euro heeft opgehaald voor de organisatie van de Socialrun. Zij gebruiken dit voor projecten die een bijdrage leveren aan een inclusieve maatschappij!