Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Terug naar overzicht

Inge de Boer nieuwe voorzitter Raad van Bestuur De Forensische Zorgspecialisten

31-08-2023

Inge de Boer (rechts op de foto) is per 1 september 2023 de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van De Forensische Zorgspecialisten (DFZS). 

Inge was ruim 5 jaar werkzaam als locatiedirecteur van de Van der Hoeven Kliniek in Utrecht (locatie Willem Dreeslaan) en is daarmee een bekend en vertrouwd gezicht binnen de organisatie en de forensische sector. Daarvoor was zij onder andere werkzaam als manager bedrijfsvoering en behandelzaken bij Inforsa en als hoofd behandeling bij de Rijks Justitiële Jeugdinrichting (RJJI).

Inge volgt Mariette Keijser (links op de foto) op die, na ruim 5½ jaar leiding te hebben gegeven aan DFZS, met pensioen gaat. Mariette was als bestuurder nauw betrokken bij onder meer innovatieve ontwikkelingen in de forensische zorg en maakte deel uit van vele overlegorganen. Ze maakte zich hard voor een lerende organisatie en droeg opleiding en onderzoek een zeer warm hart toe. Daarnaast was ze zeer begaan met de patiënten en cliënten en zocht ze graag de verbinding met hen. 

De Raad van Toezicht dankt Mariette van harte voor haar enorme inzet en warme betrokkenheid in de afgelopen 5½ jaar. Met de benoeming van Inge de Boer heeft de Raad van Toezicht er vertrouwen in dat de huidige koers en continuïteit van de organisatie geborgd is voor de toekomst.

Voor de vrijgekomen functie van locatiedirecteur is per 1 september Erwin Pietersma begonnen. Erwin werkte eerder als manager bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.