Wij zoeken leden voor clientenpanel

Terug naar overzicht

Categorie: De Waag

Gepubliceerd op 12-06-2019

De Waag zoekt leden voor het cliëntenpanel. Wil je meedenken? Wil je ons advies geven? Heb je opmerkingen? Ideeën? Dan willen wij jou graag uitnodigen voor het cliëntenpanel van de Waag!

De Waag wil graag ervaringen, wensen, meningen en suggesties van cliënten horen. Waarom? Om ons scherp te houden en de kwaliteit van onze zorg te verbeteren. Daarnaast willen we graag cliënten betrekken bij wat we doen bij de Waag: daarom willen we starten met een cliëntenpanel.  

Het cliëntenpanel denkt mee over allerlei zaken waar alle cliënten van de Waag, direct of indirect, mee te maken hebben. Bijvoorbeeld: de inhoud van onze behandelingen, veiligheid, informatievoorziening voor cliënten, aanpassingen aan ruimtes in de gebouwen etc.  

Wat ga je doen?
Als je lid bent van het cliëntenpanel kan je gevraagd worden om mee te denken en/ of je mening te geven. Per onderwerp zullen leden van het cliëntenpanel hiervoor worden uitgenodigd.

Je krijgt de vragen per e-mail om voor te bereiden. Daarna word je gevraagd om telefonisch (we maken een belafspraak) of tijdens een bijeenkomst van het cliëntenpanel jouw antwoorden te geven. Jouw antwoorden worden anoniem verwerkt. Jouw reactie wordt hooguit vier keer per jaar gevraagd.  

Natuurlijk ontvang je een reiskostenvergoeding als je naar een bijeenkomst van het cliëntenpanel komt. En, als je actief hebt deelgenomen aan het cliëntenpanel ontvang je een eindejaarscadeau.  

Uitkomsten van het cliëntenpanel
De antwoorden van het cliëntenpanel worden voorgelegd aan het management van de Waag en zij geeft hierop een reactie. Als lid van het cliëntenpanel ontvang je de uitkomst per e-mail. Daarnaast zullen de uitkomsten van het cliëntenpanel op de website staan en als flyer in de wachtkamers liggen.

Doe je niet mee aan het cliëntenpanel maar heb je wel een onderwerp dat besproken moet worden? Mail dan naar clientenpanel@dewaagnederland.nl of bel tijdens het spreekuur.

Spreekuur
Twee keer per maand (op de tweede dinsdag en de vierde donderdag van de maand tussen 15.00 – 16.00 uur) wordt telefonisch spreekuur gehouden.

Tijdens het spreekuur kun je een onderwerp aandragen dat voorgelegd kan worden aan het cliëntenpanel. Je kunt je ook aanmelden voor deelname aan het cliëntenpanel of vragen stellen over het cliëntenpanel. Het telefonisch spreekuur is niet bedoeld om (individuele) klachten te behandelen. Het telefoonnummer is: 030-85 07 113.

Wil je deelnemen aan het cliëntenpanel of weet je iemand die interesse heeft? Als je je hieronder aanmeldt, dan nemen wij contact met je op om te bespreken welke bijdrage je kunt leveren aan het cliëntenpanel!

Cliëntenpanel aanmelden

Je kunt ook een e-mail sturen naar clientenpanel@dewaagnederland.nl. Deze mail wordt gelezen door Nienke Sweers, projectmanager afdeling behandelzaken de Waag. Vergeet niet je telefoonnummer te vermelden.  

Terug naar overzicht

de Waag is onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten