Als verwijzer een cliënt aanmelden?

Dat kan door middel van een telefoontje naar een van de poliklinieken van de Waag, maar kan ook via onderstaand digitaal aanmeldformulier. Ga naar onze contactpagina voor de adressen.

Procedure

Bij de aanmelding van een cliënt volgen wij de volgende vijf stappen. Voor alle duidelijkheid: Een cliënt kan zichzelf niet aanmelden via onderstaand formulier!

1. Aanmelding: een verwijzer belt met de betreffende vestiging van de Waag en vraagt naar iemand die aanmeldspreekuur heeft óf vult het digitale aanmeldformulier in. Om een cliënt in behandeling te kunnen nemen, is ofwel een indicatiestelling van de reclassering nodig ofwel een (huis)artsverwijzing nodig waarop specialistische GGZ vermeld staat met diagnostische informatie (bijvoorbeeld een dsm-classificatie) die aanmelding bij de Waag onderbouwt en waarop datum en naam van de (huis)arts staat vermeld.

2. Uitnodiging: wanneer de verwijzing is goed gekeurd, krijgt de cliënt een uitnodiging voor een intakegesprek.

3. Intakegesprek volgt.

4. Intakevergadering: in de intakevergadering besluit een multidisciplinair team van behandelaars op basis van alle gegevens of een behandeling bij de Waag zin heeft.

5. Uitslag: het besluit wordt snel aan de cliënt en verwijzer bekend gemaakt. Als de verwijzer niet de huisarts is, brengt De Waag deze in principe eveneens op de hoogte. Bij de polikliniek kunnen cliënten in de meeste gevallen binnen enkele weken met de behandeling beginnen.

Aanmelden Jongeren

Vul onderstaande gegevens in. Voor alle duidelijkheid: een cliënt kan zichzelf niet aanmelden via dit formulier! Indien je vragen hebt, kun je altijd contact opnemen met een Waag vestiging (klik hier voor contactgegevens).

Na het versturen van het formulier met de (huis)arts verwijzing (verplicht) neemt de Waag telefonisch contact met je op om de aanmelding door te nemen.

* Verplicht

Uw gegevens als verwijzer
 
 
Aanmelding voor Waag vestiging
Gegevens van cliënt
 
 
Gegevens van ouders cliënt - moeder
Gegevens van ouders cliënt - vader
Gegevens huisarts cliënt
 
 
 
 
 
 
Reden aanmelding
Gezag
Gegevens gezaghebbende
Juridisch kader

de Waag is onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten