Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Aanmelden via reclassering

Het behandelaanbod van de Waag is toegankelijk voor mensen die in een reclasseringstraject zitten. Wilt je iemand doorverwijzen naar de Waag? Dat kan via het informatiesysteem IFZO. Binnen IFZO kun je dan kiezen voor een de Waag-vestiging bij jou in de buurt. Wil je eerst overleggen of een cliënt geschikt is voor doorverwijzing? We overleggen graag telefonisch met je.

Doorverwijzing is mogelijk in zowel de advies- als toezichtsfase. Bureau Jeugdzorg kan 12- tot 18-jarigen doorverwijzen voor een behandeling bij de Waag. Bij het aanmelden via IFZO zie je welke informatie het dossier moet bevatten.

Het traject

Het traject van doorverwijzing start met een intake; vaak ben je daar als reclasseringsadviseur of -toezichthouder bij aanwezig. Vervolgens voeren we een uitgebreide risicotaxatie uit bij de cliënt. Na een aantal sessies stellen we samen een behandelplan op. Daarbij richt de Waag zich altijd op maatwerk. Tijdens het traject blijft u als reclasseringsadviseur of toezichthouder betrokken. Je ontvangt tussentijdse evaluaties en een eindevaluatie.

Diagnostiek

Het is ook mogelijk om de Waag enkel in te schakelen voor diagnostiek. Bijvoorbeeld omdat je het functioneringsniveau van een cliënt wilt bepalen of psychiatrische problematiek wilt vaststellen.