04-11-2024
Heb je interesse in de forensische ggz? Lijkt het je goed om meer te weten over ADHD en partnergeweld of juist over controlerend gedrag? Of triggert een begrip als hechten jou? Ook seksueel grensoverschrijdend gedrag en gewelddadig gedrag door jongeren in de thuissituatie zijn onderwerpen waar onze behandelaren bij de Waag alles over kunnen vertellen.
Grijp dan nu je kans en volg een gratis online webinar bij een (of meer) experts van de Waag.
Per webinar is er plek voor 50 geïnteresseerden.
11 november 16:00-17:00 uur
Frank van der Horst
‘Hechten: een kwestie van verbinden en loslaten’
In het werk met kinderen, jongeren en volwassen (en hun systeem) wordt vaak gebruik gemaakt van ideeën uit de gehechtheidstheorie. Over belangrijke begrippen uit die theorie bestaan nogal wat misvattingen. In de webinar wordt aandacht besteed aan deze misvattingen en over de implicaties van hechting voor het klinisch werk.
Frank van der Horst is als psychotherapeut werkzaam bij de Waag Rijnmond en is daarnaast universitair hoofddocent bij de Erasmus Universiteit Rotterdam.
Aanmelden webinar Hechten: een kwestie van verbinden en loslaten
28 november 16.00-17:00 uur
Nannet Buitelaar
‘ADHD en partnergeweld’
Een goede behandeling van partnergeweld is altijd op maat; daar hoort dus ook het aanpakken van de psychische problematiek bij, waar ADHD deel van kan uitmaken.
Nannet Buitelaar is als psychiater werkzaam bij de Waag Utrecht en gepromoveerd op de relatie tussen ADHD en partnergeweld.
Aanmelden webinar ADHD en partnergeweld
9 december 13:00-14:00 uur
Hester Mobach
‘Controlerend gedrag op een schaal van macht naar onmacht’
Dwingende controle, voorheen bekend als intieme terreur is momenteel veel onder de aandacht gezien het risico op femicide dat aan deze dynamiek gekoppeld is. Dwingende controle wordt gekenmerkt door gedrag dat door de pleger wordt ingezet om macht en controle over de (ex)partner te verkrijgen. Maar is controlerend gedrag altijd een aanwijzing voor dwingende controle? Of moeten we eerder spreken van een spectrum waarbij betekenis en context van het controlerende gedrag doorslaggevend zijn om te bepalen of het in een casus gaat om macht of juist onmacht?
Hester Mobach is als programmamanager partnergeweld en kindermishandeling, GZ-psycholoog en systeemtherapeut werkzaam bij de Waag Amsterdam.
Aanmelden webinar Controlerend gedrag op een schaal van macht naar onmacht
10 december 12:00-13:00 uur
Niels Boswinkel en Fieke van der Meer
‘Grooming: kinderlokken 2.0’
Bij kinderlokken wordt vaak gedacht aan iemand die zich bij speeltuinen ophoudt en kinderen mee naar huis lokt met de belofte van snoep, puppy’s of cadeaus. Met de komst van het internet is echter een hele nieuwe dimensie van kinderlokken ontstaan, namelijk grooming. Maar wat is grooming precies? Hoe ontstaat het en wat maakt dat iemand ermee doorgaat? En hoe komt het toch dat jongeren “erin blijven trappen”?
Fieke van der Meer is werkzaam als GZ-psycholoog i.o. tot Specialist en cognitief gedragstherapeut bij de Waag Leiden.
Niels Boswinkel is als teamleider en Klinisch psycholoog werkzaam bij de Waag Dordrecht.
Aanmelden webinar Grooming: kinderlokken 2.0
10 december 16:00-17:00 uur
Simone Dust
‘Gewelddadig gedrag van jongeren in de thuissituatie’
Waarom vertoont een jongere thuis agressief of gewelddadig gedrag? Hoe komt het dat ouders hier geen aangifte van doen? Welke mogelijkheden zijn er om het geweld te doen stoppen? In de webinar ga ik in op deze vragen en wordt besproken wat je zelf kunt doen en wanneer doorverwijzen naar de forensische GGZ noodzakelijk is.
Simone Dust is als teamleider, programmamanager Jeugd en Orthopedagoog Generalist werkzaam bij de Waag Zaandam.
Aanmelden webinar Geweldadig gedrag van jongeren in de thuissituatie
Klik op de link bij een webinar om je aan te melden. Na aanmelding ontvang je een digitale uitnodiging voor de gekozen webinar.