J2E2 - Seksuele gezondheid in forensische zorg
Bas Frelier, Josje Gipman en Nikki Schouten
Hoe maak je op de juiste manier seksuele gezondheid bespreekbaar binnen de behandeling?
Uit onderzoek blijkt dat behandelaren binnen de forensische zorg het soms lastig vinden om met hun patiënten of cliënten te praten over seksualiteit. Echter blijkt ook uit onderzoek dat het praten over dit onderwerp juist heel belangrijk is. Maar hoe maak je dit op de juiste manier bespreekbaar binnen de behandeling?
Vanuit de intimotheek van de Waag Amsterdam vertellen Bas Frelier (de Waag), Josje Gipman en Nikki Schouten (Van der Hoeven Kliniek) over de vakgroep seksuologie, wat seksuele gezondheid inhoudt en wat consent betekent. Ze vertellen over dat seksualiteit vaak nog onderbelicht is in de forensische zorg, en hoe daar verandering in gebracht kan worden.
Gerelateerde verhalen

Forensisch Spreekuur #12 - Licht Verstandelijke Beperking (LVB)
In deze podcast bespreken we wat een Licht Verstandelijke Beperking is, of dit vaak leidt tot het plegen van delicten en hoe mensen met een lvb behandeld worden.
.jpg?resolution=413x232&quality=95)
Behandeling bij de Waag: vrijwillig of verplicht?
De Waag is specialist in het behandelen van mensen die grensoverschrijdend of strafbaar gedrag vertonen, zowel preventief als in justitiële trajecten. Maar hoe verloopt een behandeling bij de Waag? En wanneer is deze vrijwillig of verplicht?

Forensisch Spreekuur #10 - Dwingende Controle
Deze podcast gaat over daders van dwingende controle, femicide en hoe slachtoffers van dwingende controle geholpen worden.

Forensisch Spreekuur #8 - Exhibitionisme
Podcast over hoe exhibitionisme ontstaat, gevolgen hiervan en mogelijke behandelingen.

FS6. Neuropsychologie en cognitieve disfuncties
Over thema's als cognitie, waar dit vandaan komt en hoe cognitieve disfuncties, die hebben geleid tot strafbaar gedrag, worden behandeld.